Schapenkaas
Schapenkaas wordt van schapenmelk gemaakt, dat lijkt logisch! Een groot deel van de schapenkazen die in de restaurants in Nederland en België op tafel komen, wordt echter van koemelk gemaakt. Ongeveer een derde, zoals bij een onderzoek in Duitsland werd vastgesteld. Koemelk is goedkoper, daarom is het gesjoemel met etiketten lonend. Het bedrog zou voor de gebruiker nauwelijks te bemerken zijn.
Bij de schaapskooi van Acremont (Bertrix) proef je echter nog de authentieke smaak van schapenkaas, gemaakt van schapenmelk. Kaasmeester Peter de Cock stelt zijn bedrijf graag aan je voor: van het runnen van een schapenboerderij tot de verwerking van schapenmelk tot een afgewerkt product. Je hebt ter plaatse de mogelijkheid tot het proeven en kopen uit een groot aanbod van overheerlijke producten.
La Bergerie d'Acremont - Rue de Bernifa 17 - B-6680 Bertrix - 0032 (0)61 535435
bergerie-acremont@skynet.be - www.bergerie-acremont.be